Training "Gezond werken" voor leidinggevenden

Voor managers die leiding geven aan een afdeling waar zwaar lichamelijk werk wordt verricht kan de training "Gezond werken" worden verzorgd. Deze training zal geheel gericht zijn op jouw organisatie en de werkzaamheden die er plaatsvinden. Voorafgaand aan de training zal een vooronderzoek plaatsvinden. Onderwerpen die tijdens de training naar voren (kunnen) komen, zijn: tillen, duwen/trekken, repeterende handelingen, ongunstige werkhoudingen, de totale belasting van het werk en het stimuleren van gedragsverandering.

 

Tijdens de training zal de rol van leidinggevenden worden behandeld in de preventie van gezondheidsklachten. Onderwerpen die aan bod zullen komen, zijn het creëren van een open sfeer waarin gezond gedrag bespreekbaar is, het ergonomische inrichten van werkplekken en gebruik van machines/ hulpmiddelen, goede werkhoudingen en de voorbeeldfunctie hierin. De training zal 2 dagdelen beslaan en heeft als doel dat leidinggevenden hun medewerkers van adviezen kunnen voorzien over de inrichting van hun werkplek en werkhoudingen.

 

Daarnaast worden handvatten gegeven om beginnende lichamelijke klachten snel te signaleren en bespreekbaar te maken, zodat ziekteverzuim kan worden voorkomen. Aansluitend aan deze training kan de training "Gezond werken" worden verzorgd voor de medewerkers.

Inschrijven