Wie ben ik?

Ik zal mezelf even voorstellen. Ik ben Anita Bons, een in Culemborg geboren en getogen veertiger en  sinds mijn vijftiende samen met mijn grote liefde Vincent. We hebben ons samen, na omzwervingen via het Brabantse Geldrop en Amerikaanse Buffalo, gesetteld in glasstad Leerdam. Inmiddels zijn we de trotse ouders van Thirza, Elise en Jozua.

Ergonomische background

Ik ben al vroeg aangestoken door het ergonomie- virus. Ik heb na het VWO de opleiding Ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam gevolgd en ben afgestudeerd in de richting ergonomie. Direct na mijn opleiding kon ik aan de slag als ergonoom bij Achmea Arbo (toen nog Arbo Groep GAK). Daar mocht ik de ergonomische dienstverlening opzetten voor klanten in Zuid- Nederland. Ik merkte dat het adviseren, onderzoeken uitvoeren en verzorgen van trainingen me veel voldoening en plezier gaf. Na Achmea Arbo volgden nog een paar baantjes, zoals Ergonomic Consultant in Buffalo (USA) en ergotherapeut en ergonomisch adviseur voor Adfys Arbeid.

Ergonomisch adviesbureau

In oktober 2007 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en adviesbureau R-Go Solutions opgericht. Ik heb inmiddels voor verschillende bedrijven ergonomische onderzoeken mogen uitvoeren en adviezen mogen geven. Daarnaast verzorg ik werkplekonderzoeken en geef met veel plezier trainingen en cursussen op het gebied van beeldschermwerk en fysieke belasting.

Ik hou ervan om mijn kennis te delen met anderen. Zo ben ik bij zusterbedrijf R-Go Tools betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe ergonomische producten, geven van trainingen en schrijven van teksten.